Un sucevean care a condus mașina cu o alcoolemie de 2,33 g‰, a încercat să-l mituiască pe polițistul care l-a oprit în trafic și ulterior l-a înjurat și amenințat, a fost trimis în judecată de procurorii suceveni


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, marți, trimiterea în judecată a unui bărbat, cercetat sub control judiciar, pentru dare de mită, ultraj şi conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Potrivit anchetei, în data de 7 decembrie 2019, în jurul orei 22:45, bărbatul conducea autoturismul personal pe un drum judeţean din zona rurală a judeţului Suceava, deşi anterior consumase băuturi alcoolice.

El a fost depistat în trafic de un echipaj de poliţie şi a fost oprit pentru control de unul dintre lucrătorii de poliţie din cadrul acelui echipaj.

Șoferul mirosea puternic a alcool şi a declarat că nu are la el nici un document, motiv pentru care lucrătorii de poliţie l-au invitat la sediul postului de poliţie din apropiere, în vederea identificării.

În aceste împrejurări, bărbatul i-a promis o sumă de bani neprecizată polițistului care îl oprise, pentru ca acesta să nu-i deschidă dosar penal, dar agentul de poliţie nu a acceptat promisiunea de mită.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat şi şi-a exprimat consimţământul pentru prelevarea de probe biologice fiind condus la Spitalul Judeţean Suceava de agentul de poliţie care îl oprise în trafic, însoţit de un coleg.

Pe drumul spre unitatea medicală, în incinta unităţii medicale şi pe drumul de întoarcere, bărbatul i-a adresat aceluiaşi agent de poliţie, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, multiple injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, de natură să îi producă o stare de temere.

La unitatea medicală, acesta a acceptat doar prelevarea unei singure probe biologice, iar din buletinul de analiză toxicologică reiese că acesta avea o alcoolemie de 2,33 g‰.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de