O grădiniţă din Horodnic de Sus a suspendat cursurile în perioada 4-7 februarie în urma absenteismului cauzat de motive medicale. Mai mult de jumătate dintre preşcolari au absentat fiind diagnosticaţi cu viroze respiratorii


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a anunţat, marţi, că la Grădinița cu Program Normal Nr. 2 din Horodnic de Sus, structură a Școlii Gimnazială ”Iulian Vesper” Horodnic de Sus, au fost suspendate cursurile, din cauza absenteismului din motive medicale.

Sursa citată menţionează că la unitatea  de învățământ sunt înscrişi 65 de preşcolari, repartizaţi în trei grupe, iar dintre aceştia, în data de 3 februarie 2020, mai mult de jumătate nu s-au prezentat la cursuri fiind diagnosticați cu viroze respiratorii, unul dintre preşcolari fiind internat în spital cu simptome de scarlatină.

ISJ Suceava precizează că la grădiniţa respectivă vor fi realizate acţiuni de dezinfecţie a spaţiilor şcolare.

Reamintim că două unităţi de învăţământ din judeţul Suceava au suspendat parţial cursurile din cauza gripei, în perioada 27 – 31ianuarie 2020.

Astfel, potrivit ISJ Suceava, la G.P.P. ”Pinochio” Fălticeni au fost confirmate săptămâna trecută trei cazuri de gripă, iar  DSP Suceava a hotărât închiderea grupei unde învăţau 29 de copii pentru trei zile, respectiv în perioada 29-31 ianuarie 2020.

La G.P.N. Obcini Suceava au fost confirmate cinci cazuri de gripă, au fost  suspendate cursurile la grupele de preşcolari mare (31 copii) şi mijlocie (28 copii), care îşi desfăşurau cursurile în aceeaşi sală de clasă, în perioada 27-29 ianuarie 2020, iar  începând cu data de 30 ianuarie  au fost reluate cursurile la grupele care au avut activitatea suspendată.

În cele două unităţi au fost realizate acţiuni de dezinfecţie a sălilor de clasă, conform măsurilor ce se impun în asemenea situaţii.

ISJ Suceava a mai precizat că DSP Suceava a recomandat ca  la nivelul tuturor unităţilor şcolare să se realizeze triajul zilnic în colectivităţile şcolare, în vedea instituirii măsurilor de prevenire specifice îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi gripă.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de