Comitetul pentru Situații de Urgență a stabilit măsurile ce trebuiesc adoptate de autoritățile locale pe perioada codului portocaliu de ninsori din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, miercuri, la ora 14:00, în regim de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava pentru a dispune măsurile necesare în cazul avertizărilor meteo cod galben și portocaliu.

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava care s-a desfășurat la sediul ISU Suceava au fost stabilite și impuse măsuri specifice fenomenelor vizate din avertizarea meteo de Cod portocaliu pentru zona de munte a județului Suceava.

Prima măsură vizează menținerea viabilității tuturor sectoarelor de drumuri naționale, drumuri județene, dar și a căilor de comunicații de la nivelul localităților, respectiv străzi, drumuri comunale.

Totodată, autoritățile au obligația să asigure serviciile de utilități, respectiv alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor, asigurarea energiei termice în sistem centralizat, alimentarea cu gaz metan a consumatorilor, alimentarea cu apă potabilă în rețelele publice.

Mai mult, autoritățile vor monitoriza permanent cursurile de apă, dar vor monitoriza și persoanele aflate în situații de risc.

Dacă va fi cazul vor fi adoptate măsuri pentru asigurarea spațiilor în care poate fi asigurată relocarea, cazarea și hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență

În prezent, în zona de munte carosabilul este cu zăpadă frământata și viscolită de 0-2 cm pe DN 17 A și 0-1cm pe 17B și DN 18, umed în rest. Ninge peste tot, iar vântul este de 40-50km /h, și temperaturile sunt în jur de 0 grade.


Intră acum și în grupul de