Pui refrigeraţi cu miros de alterat la un hipermarket din Suceava


Intră acum și în grupul de

Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au efectuat în ultima perioadă, verificarea cărnii şi a produselor de carne la un număr de 42 de operatori economici de pe raza judeţului Suceava. Potrivit comisarului superior al CJPC Suceava, Elena Oanea s-a constatat depăşirea datei durabilităţii minimale, nerespectarea compoziţiei la preparate din carne de porc, neinscrierea tuturor componentelor în lista ingredientelor, comercializarea de produse nesigure, cu aspect şi miros modificate, comercializarea de produse fără etichetă cu elemente de identificare şi caracterizare.

„La un hipermarket din Suceava am identificat în două rânduri, la interval de doar două săptămâni, la comercializare pui grill refrigeraţi care prezentau modificări organoleptice evidente. Aveau miros modificat, de alterat şi conţinut în exces de lichid sangvinolent. S-a retras definitiv de la comercializare o cantitate de 120 kg pui grill , aplicându-se amenzi în cuantum de 8.000 lei”, a precizat Elena Oanea.

Aceasta a mai adăugat că, în urma controlului s-au aplicat un amenzi în cuantum de 42.000 lei şi s-a dispus retragerea de la comercializare a unei cantităţi de 371 kilograme produse.


Intră acum și în grupul de