A doua şedinţă publică pentru ocuparea catedrelor titularizabile


Intră acum și în grupul de

La centrul de la Colegiul Tehnic” Al. I. Cuza” Suceava, pe parcursul zilei de joi, are loc a doua şedinţă publică pentru ocuparea catedrelor titularizabile vacante la disciplinele limba română, educatori, învăţători, limbi moderne şi altele, la care sunt aşteptaţi să participe candidaţii cu note peste 7. Pentru toate aceste discipline sunt scoase la concurs 172 catedre titularizabile, atât în mediul urban cât şi în cel rural.

Miercuri, în urma primei şedinţe publice care a avut loc la centrul de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava s-au ocupat peste 80% din locurile titularizabile scoase la concurs. Astfel, din cele 183 posturi titularizabile scoase la concurs, s-au ocupat 152, mediul în care sunt unităţile şcolare nemaifiind un criteriu de respingere a catedrei titularizabile vacante.

Pe data de 25 iulie are loc detaşarea la cerere a dascălilor care s-au înscris în perioada 9-19 iunie a.c., care vor fi repartizaţi în funcţie de medie, iar pe 27 iulie va avea loc repartizarea posturilor prin continuitate pentru suplinitori şi suplinire. Pentru această ultimă etapă vor fi puse la dispoziţia candidaţilor peste 600 de posturi, însă vor beneficia de continuitate pentru suplinire doar cei care au profesat în anii anteriori şi au obţinut note mai mari de cinci la concursul de titularizare. „Cei care au luat sub 5 nu vor mai beneficia de continuitate”, a ţinut să precizeze adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache.

Acesta a mai ţinut să menţioneze că profesorii care au obţinut titularizări, trebuie să se prezinte obligatoriu la şcolile respective la 1 septembrie. „Profesorilor ce au obţinut titularizare, le precizez că prezenţa lor este obligatorie, pe 1 septembrie la unitatea unde au fost repartizaţi. Cei ce nu se prezintă la post în primele 3 zile din septembrie pierd titularizarea. Sunt exceptate doar cazurile în care nu pot ajunge din cauze medicale sau situaţii speciale, cum ar fi o calamitate naturală”, a afirmat Virginel Iordache.

Anul acesta în judeţul Suceava sunt vacante 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile.


Intră acum și în grupul de