Ministerul Sănătății a transmis CJ Suceava avizul pentru înființarea unui spital de copii. Flutur: Spitalul va deservi o zonă mai largă decât județul Suceava în concordanță cu Planul regional de servicii de sănătate


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că Ministerul Sănătății a transmis  Consiliului Județean Suceava avizul privind înființarea unui spital de copii  la Suceava, în curtea spitalului vechi.

„Spitalul va asigura servicii nu doar pentru pacienți din județul Suceava, urmând a deservi o zonă mai largă, în concordanță cu Planurile regionale de servicii de sănătate”, a spus Flutur.

Spitalul de copii este o investiție de 79 de milioane de euro și urmează să fie finanțată prin Compania Națională de Investiții.

După obținerea avizului Ministerului Sănătății pentru construcția acestui spital Compania Națională de Investiții urmează să includă investiția la finanțare.

„Ne dorim un spital care are demisol, parter și cinci etaje pe 3.750 mp, cu 412 paturi din care 65 sunt pentru însoțitori, fiind un spital de pediatrie”, a spus Flutur.

El a menționat că prin redistribuire se cere de fapt un plus de 78 de paturi la Suceava față de numărul actual pe care îl are aprobat Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Durata de execuție a investiției este de 36 de luni.


Intră acum și în grupul de