Trenuri sosite cu întârziere în staţiile CFR din judeţ, din cauza caniculei


Intră acum și în grupul de

Trenurile venite din ţară au ajuns vineri, în gările din judeţul Suceava cu întârziere, întrucât autorităţile au inclus restricţii de circulaţie pe anumite porţiuni, viteza trenurilor fiind limitată pentru cele de călători între 60 – 100 km/oră şi cu 50 – 70 km/oră pentru trenurile de marfă, pe perioada caniculei.

CFR Călători asigură asistenţă călătorilor care sunt afectaţi de întârzierile în circulaţia trenurilor în sensul că aceştia vor fi informaţi în permanenţă de întârzieri, atât în gări, cât şi în trenuri.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA reduce viteza trenurilor de marfă şi călători în perioada caniculei deoarece, din cauza temperaturilor foarte ridicate în aer, la nivelul şinei se înregistrează temperaturi care pot depăşi 50 de grade Celsius”, se arată într-un comunicat al companiei.

Pentru asigurarea unui grad de siguranţă sporit, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează, în această perioadă caniculară, revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară -însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină.

Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşesc limitele normale este o măsură aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Prin reducerea vitezelor se vor produce întârzieri în circulaţia trenurilor.


Intră acum și în grupul de