Înaintări în grad şi competiţii sportive organizate de ziua frontieriştilor


Intră acum și în grupul de

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române de Frontieră, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava a organizat vineri, la Casa de Cultură din municipiul Rădăuţi, o serie de manifestări dedicate acestui eveniment la care au participat oficialităţi din judeţul Suceava, precum şi o delegaţie din partea grănicerilor ucraineni.

Prin ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor s-au înaintat la gradul profesional următor la termen un număr de 26 ofiţeri, iar prin Dispoziţia Şefului I.J.P.F. Suceava, un număr de 104 agenţi de poliţie de frontieră. Totodată, pentru merite excepţionale în activitatea profesională, 1 ofiţer şi 2 agenţi au fost avansaţi în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad.

De asemenea, pentru rezultatele obţinute în muncă, un număr de 2 poliţişti de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au primit distincţii onorifice de „Poliţist de Frontieră de Onoare al Anului”.

Tot în cadrul acestei festivităţi s-au acordat diplome şi trofee câştigătorilor competiţiilor sportive care s-au desfăşurat în perioada premergătoare zilei Poliţiei de Frontieră – campionat de tenis de masă, şah şi table.

La 24 iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Decretul numărul 893, prin care se constituia unirea Corpurilor grănicereşti „…de dincoace şi de dincolo de Milcov”, înfiinţându-se astfel prima instituţie modernă cu misiunea de a păzi hotarele ţării, această zi fiind desemnată ca ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE DE FRONTIERĂ.


Intră acum și în grupul de