Suceveanca suspectă de coronavirus a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. DSP Suceava a dispus ca un echipaj cu medic și șofer să fie la dispoziție non-stop ca să intervină la aeroport sau vamă dacă sunt persoane care vin din China suspecte de gripă


Intră acum și în grupul de

Profesoara suceveancă de limba engleză care predă în China și care este suspectă de coronavirus a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a anunțat directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu.

Ea a spus că profesoara a venit în Suceava în data de 1 februarie pe ruta Hong-Kong-Londra-Suceava, iar din data de 2 februarie a avut stări febrile, diaree și alte simptome ale gripei, dar s-a prezentat doar vineri la SJU Suceava.

Tânăra a fost izolată, monitorizată și îmbarcată într-o ambulanță specială, iar personalul însoțitor are combinezoane de protecție, urmând să fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași care urmează să confirme sau să infirme suspiciunea de infecție cu coronavirus.

Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a menționat că în scopul prevenirii unor situații asemănătoare, a dispus ca un echipaj cu medic și șofer să fie la dispoziție, 24 de ore din 24, să intervină la Aeroportul Suceava sau în Vama Siret pentru a prelua persoane care vin din China și care au simptome ale gripei.

Tânăra de 32 de ani a lucrat în Kunming, un oraş din China aflat la peste 1.000 de kilometri de Wuhan locul din care a izbucnit epidemia de coronavirus.

Spitalele de boli infecțioase „Matei Balș” și „Victor Babeș” din București și spitalele de boli infecțioase din Iași, Cluj, Constanța și Timișoara au fost desemnate de Ministerul Sănătății pentru tratarea eventualilor pacienți cu coronavirus din România.


Intră acum și în grupul de