O unitate de învăţământ din Fălticeni a suspendat parţial cursurile vineri la o clasă a VIII-a unde au fost confirmate 4 cazuri de gripă


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, vineri, că la Şcoala Gimnazială ”Ioan Ciurea” Fălticeni au fost confirmate patru cazuri de gripă la o clasa a VIII-a, cu 26 elevi.

Sursa citată menţionează că în urma monitorizării situaţiei, DSP Suceava a aprobat suspendarea cursurilor la clasa respectivă.

Reamintim că în această săptămână în mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Suceava au fost suspendate cursurile parţial sau total din cauza absenteismului determinat de cazurile de infecţii respiratorii sau de gripă.

Astfel, în perioada 4 – 7 februarie 2020, la Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Horodnic de Sus, structură a Școlii Gimnazială ”Iulian Vesper” Horodnic de Sus, au fost suspendate cursurile, din cauza absenteismului din motive medicale.

Din aceleaşi motive au mai fost suspendate cursurile în perioada 5-7 februarie la  Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți la 2 clase, a I-a (29 elevi) şi a V-a (34 elevi), la Colegiul Tehnic Laţcu Vodă” Siret, la două clase, a VI-a (28 elevi) și a VIII-a (28 elevi), în timp ce la

Şcoala Gimnazială ”Mihai Halunga” Hânţeşti au fost suspendate cursurile la toate structurile de grădiniţă din comună, după cum urmează: la GPN Bereşti – suspendare parţială, la o clasă cu 14 preşcolari, la GPN Nr. 1 Hânţeşti – suspendare totală, la 3 grupe cu 62 de preşcolari şi GPN Hânţeşti Vale – suspendare totală, la 2 grupe cu 36 preşcolari.

La Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava are suspendate cursurile la o clasă a VIII-a cu 24 de elevi în perioada 5-7 februarie, iar la clasa a III-a (34 elevi) şi a II-a (31 elevi) în perioada 6-7 februarie.

Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava are suspendate cursurile în perioada 6-7 februarie  la 3 clase, a I-a a (24 elevi), a V-a (32 elevi) și a VI-a (30 elevi).

La Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc au fost suspendate cursurile, în perioada 5-7 februarie, la clasa a VI-a, cu 9 elevi.

În intervalul de timp menționat sunt realizate acțiuni de dezinfecție a spațiilor școlare.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de