Incendiu la anexa, şura şi grajdul unei gospodării din Straja


Intră acum și în grupul de

Pagube de 400 de milioane de lei vechi a lăsat în urmă un incendiu izbucnit duminică dimineaţă în gospodăria unui străjean. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava prin serviciul 113, la ora 10:34 s-a anunţat existenţa unui incendiu la Straja. Astfel, Garda de intervenţie Vicovu de Sus împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Falcău au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Mihai C., în comuna Straja.

Când echipajele au ajuns la locul incendiului ardeau violent adăpostul de animale, depozitul de furaje, o anexă gospodărească şi acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi alte două case învecinate, aflate la doar 2 metri distanţă.

Incendiul a fost lichidat la ora 14.00, în limitele găsite, dar au ars adăpostul de animale şi depozitul de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 45 mp, anexa gospodărească formată din bucătărie, baie şi hol pe o suprafaţă de circa 75 mp şi acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 30 mp. De asemenea, s-au degradat pereţii portanţi ai casei pe o suprafaţă de circa 60 mp, pagubele fiind estimate de proprietari la 40.000 lei.

Din primele cercetări, cauza izbucnirii incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Pompierii au salvat locuinţa şi cele două case învecinate, în valoare de aproximativ 300.000 lei.


Intră acum și în grupul de