Cu excepţia Spitalului Solca, niciun spital din judeţ nu a acordat prima de stabilitate


Intră acum și în grupul de

În afară de Spitalul Orăşenesc Solca, niciun spital din judeţ nu a acordat anul acesta angajaţilor prima de stabilitate. Prima menţionată se acordă o dată pe trimestru, având valoarea unui salariu, în funcţie de gradul profesional al fiecărui angajat. „Prima de stabilitate se acordă în contextul emigrării specialiştilor către spitalele din străinătate unde salariile sunt mai mari. Mai este şi sporul de 2%, care nu s-a acordat la niciun spital. Dar era de aşteptat, deoarece sporul reprezintă un premiu care se acordă din banii care sunt peste cheltuielile cu drepturile salariale, ceea ce nu este cazul”, a declarat Ana Ionescu, preşedintele Uniunii Judeţene Sanitas Suceava.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, angajaţii şi-au primit salariile integral, sporurile acordate sunt la limita maximă, se acordă salarii de merit şi tichete de masă. „Nu s-a dat prima de stabiliate şi nici cea de-a doua jumătate a celui de-al 13-lea salariu, dar managerul spitalului, Vasile Râmbu, a promis că se vor acorda cât de curând”, spune Ana Ionescu.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, nu se acordă toate sporurile, iar salarii de merit iau doar medicii. Se acordă în schimb tichetele de masă şi s-a dat cel de-al 13-lea salariu pe anul 2008.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului angajaţii nu şi-au luat cel de-al 13-lea salariu, nu primesc salarii de merit, iar la tichetele de masă s-au înregistrat restanţe la acordare. „Din punct de vedere al sporurilor, sporul privind condiţii deosebite de muncă care se acordă între 50% şi 100% se dă diferenţiat la TBC. Mai exact, medicul primeşte spor de 100%, iar asistenţii medicali de 50%, ceea ce nu este corect, deoarece toţi angajaţii au aceleaşi riscuri”, afirmă Ana Ionescu.

La Spitalul Orăşenesc Siret nu se acordă salarii de merit, nu s-a dat al 13-lea salariu, se înregistrează restanţe la tichete, iar pentru luna trecută angajaţii au luat doar 30% din salariu. „Conducerea CAS ne-a explicat că situaţia privind acordarea salariului integral este de moment. Când se vor primi banii, angajaţii îşi vor ridica salariile retroactiv”, spune preşedintele Sanitas Suceava.

La Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret nu se acordă salarii de merit, de două luni sunt restanţe la tichetele de masă, iar sporurile nu se acordă integral.

La Spitalul Rădăuţi, angajaţii nu şi-au primit cel de-al 13 salariu din anul 2008 şi nu primesc salarii de merit, iar la Spitalul Fălticeni nu s-a acordat prima de stabilitate.

Spitalul Solca este singurul spital din judeţ care a achitat toate drepturile salariale integral angajaţilor.


Intră acum și în grupul de