Problema iluminatului public din municipiu va fi soluţionată abia în toamnă


Intră acum și în grupul de

Lucrările de modernizare a reţelei electrice de iluminat public, preluată de la E.ON de către Primăria Suceava în primăvara acestui an, vor demara cu întârziere, întrucât în prezent, lucrătorii executivului municipal lucrează la întocmirea caietului de sarcini pentru organizarea licitaţiei de atribuire a lucrărilor.

„Sperăm ca până în luna august să avem caietul de sarcini, să-l aprobăm în CL, după care să organizăm licitaţie. Intenţionăm să întocmim un caiet de sarcini în avantajul municipalităţii, în ideea că firma care vine să suporte cheltuielile de investiţii”, a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că, astfel, municipalitatea va plăti doar contravaloarea consumului de energie electrică. El a mai precizat că în condiţiile în care proiectul de hotărâre va trece de Consiliul Local, urmează procedura de desemnare a executantului, demersul durând încă cel puţin o lună.

Iluminatul public din municipiul reşedinţă de judeţ funcţionează în prezent defectuos, majoritatea deficienţelor fiind cauzate de gradul ridicat de uzură a infrastructurii electrice.

Municipalitatea suceveană a achiziţionat de la E.ON reţeaua electrică de iluminat stradal urban, contra sumei de 500.000 de lei, cu scopul de a o supune lucrărilor de modernizare care să includă înlocuirea conductorilor, stâlpilor şi lămpilor, precum şi folosirea de becuri economice cu elemente de temporizare.


Intră acum și în grupul de