Pârjol în comuna Arbore


Intră acum și în grupul de

Două gospodării învecinate s-au transformat în scrum marţi dimineaţă, pompierii nemaiputând face nimic. Din fericire, au reuşit să salveze clădirea Şcolii Generale Nr. 3 aflată în apropiere şi a celorlalte gospodării vecine.

Flăcările au fost observate cu greutate după miezul nopţii de vecini care au sunat de urgenţă la 112. Imediat către incendiu au plecat 4 autospeciale de pompieri de la Detaşamentul Fălticeni şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râşca.

Construcţiile ridicate în majoritate din lemn au favorizat extinderea focului, aşa că pompierii când au ajuns la faţa locului s-au văzut neputincioşi în faţa flăcărilor care au transformat în scrum două şure şi anexele din gospodăriile incendiate, 20 de tone de fân şi zeci de metri cubi de lemn de foc, frigidere, aragazuri, televizoare şi mobilier.

Mai mult, în foc au pierit şi 3 vaci, un porc şi 30 de păsări de curte. La o primă evaluare, pagubele înregistrate depăşesc 95.000 de lei.

După mai bine de 4 ore de luptă cu flăcările, pompierii au decretat: incendiul a izbucnit din cauza unei sobe supraîncălzite şi lăsată nesupravegheata.


Intră acum și în grupul de