Material lemnos în valoare de peste un milion de lei a fost confiscat de polițiști în urma unui control la o firmă din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

O cantitate mare de material lemnos a fost confiscată de polițiștii suceveni în urma unui control la o societate  comercială din municipiul Câmpulung Moldovenesc pe linia respectării prevederilor legale privind exploatarea, achiziția, transportul, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, controlul a fost efectuat, în perioada 11.02.-13.02.2020, de o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor  Silvice Suceava și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava.

Astfel, s-a constatat faptul că, în perioada 01.09.2019-11.02.2020, agentul economic a livrat cantitatea totală de 1.656,08 m.c. cherestea de esență rășinoase din alte locații decât cele corespunzătoare provenienței legale.

De asemenea, în urma comparării stocurilor scriptice cu stocurile faptice, s-a constatat o diferență în minus în gestiunea de buștean, de 207,97 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, precum și alte încălcări ale legislației silvice.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenționale în valoare totală de 26.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității totale de 1.864,05 m.c. material lemnos respectiv cherestea și lemn rotund de esență rășinoase, în valoare totală de 1.226.492 lei.


Intră acum și în grupul de