35 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în perioada 10-14 februarie. Judeţul Suceava se menţine pe primul loc în ţară privinţa numărului de îmbolnăviri

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat, vineri, că în perioada 10-14 februarie 2020 au fost raportate încă 53 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 5 judeţe, Suceava ocupând din nou primul loc în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Sursa citată precizează că din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 35 s-au înregistrat în judeţul Suceava, 6 în judeţul Caraş- Severin, 6 în judeţul Timiş, 5 cazuri în judeţul Braşov şi un caz în judeţul Arad.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Reamintim că în perioada  3-7 februarie 2020, în judeţul Suceava au fost raportate 33 cazuri nou confirmate de rujeolă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul  este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare.

(L.B.)