Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal și au sesizat Parchetul local, DGASPC Suceava și Avocatul Poporului după apariția unei filmări la Horodnic de Sus în care o fată însărcinată este bătută de concubin. Tânăra spune că a fost o joacă, iar filmarea a fost postată, din răzbunare, de fostul iubit al mamei sale


Intră acum și în grupul de

O filmare realizată în urmă cu circa o lună în Horodnic de Sus în care o tânără de 15 ani însărcinată a fost lovită de concubinul de 19 ani a declanșat mai multe acțiuni ale polițiștilor suceveni.

Astfel, polițiștii  Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea s-au autosesizat, vineri seara, în jurul orei 21:15 după apariția unui clip video apărut pe rețele de socializare în care era surprinsă o agresiune asupra unei femei.

Polițiștii au identificat locația în care s-a produs agresiunea filmată și postată pe rețele de socializare, respectiv un cătun de romi din comuna Horodnic de Sus și au constatat că persoana agresată este o minoră de 15 ani, însărcinată în luna a cincea, iar agresorul este concubinul acesteia de 19 ani.

Fata a fost audiată în prezența avocatului din oficiu, dar și a mamei sale care locuiește în același zonă, și s-a stabilit că filmarea a fost realizată în data de 15 ianuarie 2020 și ar fi fost făcută în joacă, fără a conține o agresiune reală.

Din audieri a reiești că filmarea ar fi fost realizată și postată de fostul  concubin al mamei fetei ca un act de răzbunare.

De menționat este că fata a refuzat, în prezența mamei și a avocatului din oficiu, să depună plângere penală.

Cu toate acestea polițiștii au aplicat toate procedurile incidente.

Astfel, a fost aplicat chestionarul de risc și a fost constituită Echipa Intersectorială Locală care să asigure protecție minorului aflat în situație de risc.

Totodată, despre acest caz a fost informată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilulu (DGASPC) Suceava și Avocatul Poporului, dar și prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În caz s-a deschis un  dosar penal pentru violență în familie raportat la infracțiunea de loviri sau alte violențe și act sexual cu un minor. 

Cazul urmează să fie soluționat procedural în funcție de rezultatul verificărilor, pozitia procesuala a victimei și celelalte aspecte constatate de instituțiile cu atribuții în domeniu.


Intră acum și în grupul de