Arderi necontrolate în municipiul Vatra Dornei şi în comuna Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Pompierii dorneni şi cei câmpulungeni au intervenit marţi, la stingerea a două incendii de vegetaţie uscată. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 16.31, Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu o autospecială şi două motopompe pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren ce aparţine lui Vasile M., în municipiul Vatra Dornei, str. Runc. A ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 1 ha.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis pentru igienizarea terenului, lăsat nesupravegheat.
Misiunea s-a încheiat la ora 20.30.

La ora 20.51, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fundu Moldovei şi lucrători ai Ocolului Silvic Pojorâta au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră de pe un teren ce aparţine Eugeniei R., în comuna Fundu Moldovei.

Din cauza drumului inaccesibil autospecialelor echipajele au fost nevoite să parcurgă mai bine de 3 km pe jos până la locul incendiului.

Au ars aproximativ 0,5 ha de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră.
Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul are drept cauză fumatul în locuri nepermise.

Misiunea s-a încheiat la ora 06.40, pompierii salvând din calea flăcărilor fondul forestier, în valoare de aproximativ 500.000 lei.

Nu au fost victime omeneşti şi nici nu s-au semnalat pagube materiale.


Intră acum și în grupul de