Produse expirate, depistate de comisarii pentru protecţia consumatorului


Intră acum și în grupul de

Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor continuă să găsească prin magazine, la comercializare, produse expirate. Potrivit comisarului superior al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Elena Oanea, numai la un magazin sătesc din Stroieşti , AF HENDEL CONSTANTIN, s-au găsit la comercializare 17 sortimente de produse cu data durabilităţii minimală expirată.

„Trei sortimente de biscuiţi, ciocolată, cafea, bomboane, foi de tort, salam, condimente, gelatină alimentară, sucuri aveau termenul de valabilitate expirat, unele dintre acestea încă de anul trecut. Operatorul economic nu se află la prima abatere de acest tip. Având în vedere gravitatea abaterii, cele mai multe produse sunt consumate cu predilecţie de către copii, la prima încălcare a normelor legale vom proceda la închiderea societăţii. Operatorul economic a fost sancţionat cu o amendă contravenţională în cuantum de 8.000 lei”, spune Elena Oanea.

Aceasta adaugă faptul că alte produse expirate, de genul ouă de ciocolată, arpacaş şi condimente s-au identificat şi la un operator economic din Gura Humorului, iar la un operator economic din Cajvana pesmet şi ketchup. Pentru abaterile constatate aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum de 2.000 lei, respectiv 3.000 lei, funcţie de cantitatea expusă la comercializare.

„Deşi pe timp de vara berea are un rulaj mare, sunt situaţii când, în special la unităţi de alimentaţie publică şi magazine săteşti identificăm la comercializare bere cu termenul de valabilitate expirat. Consumatorii trebuie să verifice nu numai data limita de consum la produsele alimentare perisabile, de cele mai multe ori de origine animală ci şi data durabilităţii minimale la celelalte produse alimentare. Aceste produse având data durabilităţii minimale depăşită îşi modifică principale caracteristici specifice”, a ţinut să menţioneze comisarul superior al CJPC Suceava.


Intră acum și în grupul de