Cei nouă membri ai reţelei de trafic de droguri, arestaţi pentru 29 de zile


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a emis joi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor nouă membri ai reţelei de trafic de droguri, ce au racolat nu mai puţin de 93 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, de pe raza Judeţelor Suceava şi Botoşani.
Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au organizat miercuri, 29 iulie, o acţiune de prindere în flagrant pe raza judeţului Suceava.

Începând din luna martie 2008, poliţiştii şi procurorii au documentat activitatea infracţională a unui grup format din 14 membri, constituit în vederea racolării de persoane şi punerea acestora la dispoziţia unor reţele internaţionale de traficanţi de droguri de mare risc. Aceasta opera pe relaţiile Turcia – Europa de Vest, Turcia – China şi America de Sud – Vestul Europei.

Potrivit IPJ Suceava, în urma investigaţiilor, s-a stabilit că membrii grupării au racolat 93 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, de pe raza Judeţelor Suceava şi Botoşani, care transportau diferite cantităţi de droguri de mare risc pe rutele menţionate, în beneficiul unor reţele internaţionale de traficanţi de droguri.
Pentru fiecare transport, curierii erau „plătiţi” cu sume cuprinse între 2.500 şi 4.000 euro, iar racolatorii acestora primeau de la membri reţelelor sume cuprinse între 1.500 şi 3.000 euro, pentru fiecare curier de droguri racolat.

„Dintre cei de 93 de curieri de droguri, racolaţi în condiţiile descrise, 55 au fost arestaţi. În urma investigaţiilor au fost identificate asupra suspecţilor 90 kg. de droguri de mare risc, respectiv heroină/cocaină”, precizează IPJ Suceava.

Miercuri, sub conducerea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, poliţiştii criminalişti, cu sprijinul unor poliţişti din cadrul B.C.C.O. Bacău şi jandarmi suceveni, au efectuat 31 de percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare 19 mandate de aducere.

În urma percheziţiilor au fost găsite 26 de calculatoare, şapte laptop-uri, 32 telefoane mobile, 83 cartele SIM, 12 paşapoarte, trei hard-discuri, 13.900 euro, 1.000 lei, opt cutii morfină a câte 5 fiole de 20 mlg.
În baza probatoriului administrat, B. Cezar, B. Adrian, C. Florin, G. Daniela, B. Dimitrie, R. Boris, M. Adrian, B. Andrei şi T. Ingrid au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijin a unui grup infracţional organizată, fapte prevăzute de art. 10 din Legea 39/2003 şi art. 9 din Legea 143/2000.

Potrivit IPJ Suceava, suspecţii au fost conduşi joi, 30 iulie, la Tribunalul Suceava cu propunerea de arestare preventivă iar instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele membrilor reţelei.

Patru din cei 93 de cărăuşi au devenit la rândul lor racolatori şi, împreună cu alte două persoane, au constituit un grup infracţional distinct ce a racolat şi pus la dispoziţia aceloraşi reţele internaţionale 13 curieri de droguri, dintre care nouă au fost arestaţi în străinătate. Poliţiştii au găsit asupra lor 12.130 kg. cocaină şi 4 kg heroină.
Cei şase membri ai grupării, C. Marian, J. Constantin, B. George, I. Lucian, G. Bogdan şi I. Bogdan, au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi în zilele de 22 şi 23 iunie a.c..
Totodată, unul dintre cărăuşi a introdus în România 1.950 g heroină şi a încercat să o vândă prin intermediul suspecţilor P. Ovidiu, L. Lucian şi A. Adrian. Poliţiştii i-au prins în flagrant la data 6 iunie a.c., i-au reţinut şi ulterior au fost arestaţi la data de 12 iunie a.c.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de