Angajaţii DGASPC Suceava, tăiaţi la primele de vacanţă


Intră acum și în grupul de

În urma şedinţei extraordinare de joi, deliberativul judeţean a aprobat sporurile care vor fi acordate angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC) în raport cu condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea. Acestea au la bază expertiza locurilor de muncă făcută de Autoritatea de Sănătate Publică, cu avizul favorabil al Inspectoratului Teritorial de Muncă, şi sunt valabile până în luna octombrie a acestui an.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, în funcţie de unitatea în care lucrează şi gradul de dificultate al relaţiei cu asistaţii, directorii vor beneficia de sporuri de 30%, consilierii superiori şi tâmplarii de 50%, kinoterapeuţii şi supraveghetorii de noapte de 75%, iar asistenţii sociali, paznicii, tâmplarii şi spălătoresele de 20%.

Şeful administraţiei judeţene a precizat că din luna decembrie a anului trecut angajaţilor DGASPC li s-au tăiat şapte drepturi salariale, respectiv sporul de încordare psihică de 30%, orele suplimentare, salariile de merit, masa caldă zilnică, primele de vacanţă, echipamentul de protecţie a muncii, premiile de 2-10% din fondul de salarii. Flutur a mai menţionat că la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu vor avea loc disponibilizări.


Intră acum și în grupul de