Comercianţii ambulanţi au dat o nouă lovitură, furând banii unui bătrân de 101 ani


Intră acum și în grupul de

Încă un bătrân a fost lăsat fără bani de aşa-numiţii comercianţi ambulanţi ce umblă din casă în casă pentru a-şi vinde produsele. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, la orele 14.30, D. Lăcrămioara, din comuna Baia a sesizat faptul că I. Mihai, de 101 ani,din aceeaşi localitate i-a fost sustrasă suma de 1.600 lei de către trei persoane necunoscute care comercializau diferite bunuri pe raza comunei.

În urma măsurilor urgente întreprinse de lucrătorii Posturilor de Poliţie Baia şi Rîşca, în jurul orelor 15.00 cei trei făptuitori au fost identificaţi pe raza comunei Rîşca, ca fiind G. Janoş, de 19 ani, G. Ambrus, de 49 ani – ambii din municipiul Oradea, judeţul Bihor şi M. Iancu, de 44 ani, din comuna Crăciuneşti, judeţul Mureş, asupra primului fiind găsită suma de 1.500 lei. Din cercetări s-a stabilit că la data menţionată, în timpul amiezii, cei trei se aflau pe raza comunei Baia cu un autoturism, iar G. Janoş a intrat în curtea bătrânului, oferindu-i spre vânzare un set de cuţite, un set de oale din inox şi un covor persan, solicitându-i pentru acestea suma de 80 lei.

În momentul în care moşul a intrat în locuinţă pentru a scoate banii dintr-un sertar, G. Janoş l-a urmat, a observat de unde a luat banii, i-a cerut să-i numere mai repede şi văzând că bătrânul ezită, a luat din mâna acestuia suma de 1.600 lei şi a părăsit în grabă locuinţa.
Cercetările sunt continuate cu autorii în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând să se dispună procedural.

Precizăm că un alt bătrân, sâmbătă, a fost lăsat fără 80 de milioane de lei vechi, după ce un bărbat ce vindea oale de inox i-a luat banii. B. Elena, din municipiul Suceava a sesizat prin 112 faptul că tatăl său a fost deposedat prin violenţă de suma de 8.800 lei de către un individ necunoscut.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orelor 15.00, în timp ce tatăl reclamantei, M. Ioan, în vârstă de 89 ani din localitate, se afla la domiciliu, în curte a intrat un bărbat necunoscut care i-a oferit spre vânzare un set de oale din inox şi un set de cuţite. După o scurtă prezentare a mărfii, bărbatul a cerut suma de 150 lei pe acele bunuri. În momentul în care bătrânul a luat dintr-un sertar punga cu economii şi a început să numere banii, individul în cauză i-a smuls punga din mână, moment în care victima a apucat să-l prindă, însă autorul a scăpat reuşind să se urce într-o maşină marcă străină de culoare gri-metalizat, cu numere străine, după care a plecat în grabă.


Intră acum și în grupul de