Parapet de protecție montat pe podul rutier din Milișăuți în zona unde trotuarul s-a prăbușit


Intră acum și în grupul de

Angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SDN Suceava au montat, miercuri, un parapet pe podul de la Milișăuți de peste râul Suceava în zona în care trotuarul a căzut ca măsură de protecție până când zona va fi reparată.

Potrivit Prefecturii Suceava, parapetul montat are rolul de a preveni evenimente nedorite ce pot aparea prin lipsa trotuarului.

Sursa citată menționează că pe acest pod circulația pietonala este asigurată pe partea stângă.

Experți suceveni și ieșeni s-au deplasat, marți, la fața locului și au inspectat starea podului. Aceștia au constatat că e nevoie de creșterea capacității portante a structurii de rezistență, iar potrivit estimărilor de anul trecut pentru asta e nevoie de 17,3 milioane lei.

Încă de luni seara Secția Drumuri Naționale Suceava a asigurat zona cu semnalizare de protecție, procedând la înlăturarea materialelor care au rămas în consolă pentru prevenirea producerii unor potențiale accidente. De asemenea s-a luat măsura închiderii circulației pietonale pe partea afectată a podului (sensul de mers dinspre Suceava spre Milișăuți).


Intră acum și în grupul de