Primarul Ion Lungu vrea ca din luna martie să funcționeze la Suceava Orchestra de cameră „Simina Croitoru”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că avut, miercuri, la București, discuții concrete cu doamna Simina Croitoru și soțul ei, cu privire la înființarea Orchestrei de cameră „Simina Croitoru”, la Suceava.

„Ne dorim ca începând cu luna martie acest proiect să fie funcțional”, a spus Lungu.

Reamintim că primarul Ion Lungu, a anunțat, duminică, după încheierea manifestărilor dedicate sărbătoririi a 632 de ani de la atestarea documentară a Sucevei că municipalitate va înființa o orchestră de cameră.

Lungu a arătat că manifestările dedicate sărbătoririi a 632 de ani de atestare documentară a orașului s-au încheiat sâmbătă seara cu un Concert Extraordinar de muzică simfonică susținut de pianistul Horia Mihail și talentații violoniști Gabriel și Simina Croitoru, acompaniați de Croitoru String Virtuosi Orchestra.

El a precizat că în acest context i-a propus doamnei Simina Croitoru să sprijine municipalitatea suceveană pentru înființarea unei orchestre de cameră la Suceava care să poarte numele “Orchestra de Cameră Simina Croitoru” a  municipiului Suceava.

Lungu a spus că Simina Croitoru și-a dat acordul pentru această inițiativă.

Simina Croitoru  este o violonistă de excepție care a obținut multe premii naționale și internaționale fiind laureată și a Festivalului de muzică simfonică “Lira de Aur” care se desfășoară de peste 30 de ani la Suceava și este finanțat de primărie.


Intră acum și în grupul de