33 de jandarmi suceveni au fost înaintaţi în grad


Intră acum și în grupul de

La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, vineri a avut loc ceremonialul militar şi religios organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 33 de lucrători ai unităţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, în gradul de maior a fost înaintat 1 ofiţer, în cel de căpitan 3 ofiţeri, în gradul de locotenent 1 ofiţer, în gradul de maistru militar clasa I – 1 maistru militar, în gradul de plutonier adjutant şef – 2 subofiţeri, în gradul de plutonier adjutant – 4 subofiţeri, de plutonier major – 3 subofiţeri, în gradul de plutonier – 18 subofiţeri.

„Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al I.J.J. Suceava pentru înaintarea în grad a maiştrilor militari şi subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat prin intonarea Imnului Naţional al României”, a precizat căpitanul Cornaci.

Acesta a mai menţionat că, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române, pe 3 aprilie.


Intră acum și în grupul de