Aproape 100 de artişti populari îşi etalează meşteşugurile la Muzeul Satului Bucovinean


Intră acum și în grupul de

Târgul anual al Meşterilor Populari, aflat la cea de-a XIV-a ediţie, găzduit de Muzeul Satului Bucovinean, şi-a deschis, vineri porţile. După o serie de dansuri prezentate de Ansamblul “Căluşarii” din Caracal, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, şi Emil Ursu, directorul Complexului Muzeal Bucovina, au declarat această ediţie a Târgului Meşterilor Populari ca fiind “oficial deschisă”.

În acest an, aproximativ 100 de meşteri populari din Moldova, Olt, Bucureşti, Ardeal, Republica Moldova, etc., au dat curs invitaţiei organizatorilor de a participa la târg. Oferta meşterilor este extrem de diversă, iubitorii de artă populară având prilejul să admire, sau să achiziţioneze, ţesături, împletituri, produse realizate din ceramică şi lemn, pictură pe lemn, sticlă şi piatră, ouă încondeiate, costume tradiţionale, bijuterii realizate din diferite materiale, argintării, etc.

Tot vineri a fost deschisă “Crâşma lui Moş Iordache” din Muzeul Satului Bucovinean, locaţie în care turiştii, dar şi sucevenii vor avea posibilitatea de a mânca produse tradiţionale într-un ambient rustic. În cadrul proiectului „Hanurile rurale ale Europei” demarat împreună cu regiunea italiană Abruzzo, clădirea adusă din zona Dornelor, restaurată şi conservată, va deveni un loc în care doritorii se vor putea bucura de mâncăruri tradiţionale.

Emil Ursu a mai anunţat că, pe toată durata târgului, vizitatorii “sătucului muzeu” vor avea parte de spectacole de muzică populară susţinute de ansambluri din judeţul Suceava şi spectacolul de excepţie susţinut de ansamblul folcloric „Romanaţi” din Caracal, ansamblu renumit pentru dansul Căluşarilor, singurul dans popular românesc inclus în patrimonial imaterial U.N.E.S.C.O.

Această ediţie a Târgului anual al Meşterilor Populari se desfăşoară în perioada 31 iulie-2 august şi este organizat de Complexul Muzeal Bucovina în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”.


Intră acum și în grupul de