Bătrân paralizat din Volovăţ, salvat de pompieri din casa aflată în flăcări


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de 8 autospeciale şi două motopompe au acţionat joi, după-amiază la stingerea unui incendiu ce a cuprins două gospodării din Gemenea, pompierii reuşind să salveze un bătrân paralizat aflat în una din case. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, la ora 17:51 a fost anunţat un incendiu izbucnit la două gospodării, aparţinând lui Toader H. şi Toader B., din comuna Volovăţ.

Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, Gărzile de intervenţie Siret şi Solca împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ au intervenit cu opt autospeciale şi două motopompe pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta violent la două case de locuit şi anexe şi la două depozite de furaje, existând pericolul de propagare la alte două gospodării aflate în imediata apropiere.

Pompieri au luptat cu flăcările timp de peste 5 ore, incendiul fiind lichidat la ora 23.20.

Au ars o locuinţă şi depozitul de furaje, construite din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 95 mp, acoperişul unei alte locuinţe din aceeaşi gospodărie pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, bunuri casnice şi mobilier, toate aparţinând lui Toader H. S-au degradat pereţii casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp şi bunuri casnice.

Celuilalt proprietar, Toader B., i-au ars acoperişul bucătăriei, construit pe astereală din lemn şi învelitoare din şindrilă, acoperişul adăpostului de animale şi al depozitului de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 170 mp, 10 tone de furaje şi circa 10 mc lemn de foc. S-au degradat circa 8 tone de furaje, 10 mc lemn de foc, utilaje şi unelte agricole.

Pagubele au fost estimate la 1 miliard de lei vechi.

Pe timpul intervenţiei a fost salvat Toader H., în vârstaă de 85 ani care se afla în interiorul locuinţei, fiind paralizat. Pompierii au mai scos la timp din calea flăcărilor doi cai şi o vacă din adăpostul de animale.

Cauza incendiului era vineri dimineaţă încă, în curs de stabilire.

Pompierii au localizat imediat focul salvând din calea flăcărilor o casă de locuit şi cele două gospodării învecinate, în valoare de aproximativ 420.000 lei.


Intră acum și în grupul de