Curtea de Apel Suceava nu are bani să-şi plătească avocaţii din oficiu


Intră acum și în grupul de

Potrivit Biroului de Informare şi relaţii Publice al Curţii de Apel Suceava, pe fondul condiţiilor economice nefavorabile din România, la nivelul curţilor de apel şi tribunalelor arondate, s-au înregistrat o serie de întârzieri la plata onorariilor cuvenite avocaţilor pentru asistenţa juridică din oficiu.

„La nivelul Curţii de Apel Suceava au fost achitate datoriile către Baroul Suceava, înregistrate pe parcursul anului 2009, inclusiv pe luna mai 2009, iar la nivelul Tribunalului Suceava inclusiv pe luna aprilie 2009. Astfel, la instanţele sucevene s-au efectuat plăţi în valoare de 38.940 lei şi mai sunt de achitat datorii în valoare de 115.685 lei pe lunile mai şi iunie anul în curs”, a precizat vineri, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu – Dumitrescu.

Curtea de Apel Suceava cuprinde în circumscripţia sa două tribunale şi 10 judecătorii, respectiv Tribunalul Botoşani, la care sunt arondate Judecătoriile Botoşani, Darabani, Săveni şi Dorohoi şi Tribunalul Suceava, la care sunt arondate Judecătoriile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de