Cinci arestări în cazul valutistului sucevean tâlhărit de 400.000 lei


Intră acum și în grupul de

Cinci din cei şase suspecţi în cazul valutistului sucevean tâlhărit în urmă cu 11 zile de 4 miliarde de lei vechi, şi care se află în stare critică la spital, au fost trimişi vineri, de Tribunalul Suceava în arest pentru 29 de zile.

Potrivit IPJ Suceava „suspecţii de comiterea unei tâlhării cu consecinţe deosebit de grave asupra unui bărbat de 37 de ani din Suceava, au fost identificaţi de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Suceava în cooperare cu I.J.J. Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava. Fapta a fost comisă la data de 20 iulie a.c., victima – administrator la o societate comercială, fiind deposedată prin violenţă de către persoane necunoscute, de suma de aproximativ 400 de mii de lei. În acest moment victima se află internată în spital, medicii susţinând că starea sa este critică”, precizează IPJ Suceava.

Imediat a fost întocmit dosarul penal, şi au demarat o serie de cercetări în vederea identificării suspecţilor, probării activităţii infracţionale a acestora şi luării măsurilor legale. La scurt timp, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit stabilirea identităţii suspecţilor, fiind vorba de şase bărbaţi, cu vârste între 20 şi 32 de ani.

Pentru a reuşi probarea cu operativitate a activităţii lor infracţionale şi luarea măsurilor legale, poliţiştii suceveni au solicitat sprijinul de specialitate al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Ofiţerii S.I.P.I., în baza autorizaţiilor magistraţilor, au efectuat acţiuni specifice, care au condus imediat la obţinerea unor probe şi date certe cu privire la activitatea infracţională a acestui grup şi comiterea tâlhăriei asupra bărbatului de 37 de ani.

Miercuri, cu datelor obţinute privind modul de organizare a acestui grup infracţional, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus declinarea competenţei către DIICOT Suceava, care a continuat efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi tâlhărie. Pentru a întregi probatoriul în această cauză, magistraţii au emis mandate de percheziţie şi de aducere pentru cei 6 suspecţi în această cauză, joi, fiind desfăşurate simultan 9 percheziţii domiciliare şi alte activităţi de cercetare penală.

Suspecţii erau P. Dan, în vârstă de 31 ani, din Suceava, C. Vasile, în vârstă de 25 ani, din Ipotesti, L. Constantin, în vârstă de 29 ani, din Suceava, N. Alin, în vârstă de 24 ani, din Dumbraveni, A. Gheorghe, în vârstă de 22 ani, din Adâncata şi C. Marian, în vârstă de 20 ani, din Suceava.

Descinderile poliţiştilor suceveni, sub supravegherea procurorilor, au avut ca rezultat identificarea şi aducerea suspecţilor la Parchet, iar printre bunurile ridicate se numără importante sume de bani, circa 1 miliard lei vechi şi alte mijloace materiale de probă, fiind emise ordonanţe de reţinere pe 24 ore pentru 5 dintre suspecţi.

În cursul zilei de vineri, cei cinci inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Suceava, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile, aceştia fiind introduşi în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de către anchetatori sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave.

Cristian Constantin Căjvăneanu, patronul mai multor case de schimb valutar din Suceava, se află în comă de gradul patru fiind internat la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan Cel Nou” Suceava, după ce a fost agresat şi tâlhărit în plină stradă. Bărbatului i s-a făcut luni o investigaţie tomografică în urma căreia medicii au observat o „dilacerare a porţiunilor din creierul pacientului la nivelul căruia se aflau contuziile hemoragice”, a precizat purtătorul de cuvânt a unităţii medicale judeţene, dr. Tiberius Brădăţan, explicând că acest lucru înseamnă o dezorganizare a celulelor de la nivelul creierului.

Aceste semne indică o agravare a stării valutistului, medicii continuând investigaţiile.

Starea lui Cristian Căjvăneanu este foarte gravă fiind internat la terapie intensivă având şanse minime de supravieţuire. Pacientul este în continuare ventilat artificial, cordul îi este stabil, însă nu are nici o activitate cerebrală. Deşi a fost operat şi i-a fost înlăturat hematomul de la nivelul creierului, pacientul are mici leziuni în tot creierul, la care nu se poate interveni chirurgical. Cu toate acestea familia speră ca pacientul să îşi revină.

Cristian Constantin Căjvăneanu, de 37 de ani, a ajuns luni, 20 iulie a.c., în jurul orei 20.00, cu o ambulanţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean. Era în stare de semiconştienţă, după ce a fost lovit puternic, din spate, cu o bâtă, de doi indivizi mascaţi în timp ce se îndrepta spre casă prin zona străzii 6 Noiembrie. Agresorii i-au luat geanta în care avea aproximativ 400.000 de lei (4 miliarde de lei vechi), bani şi valută.


Intră acum și în grupul de