Deputatul Ioan Stan cere sprijinul procurorului general al României în cazul primarului din Slatina


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, care deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi petiţii din Camera Deputaţilor, a declarat vineri, că solicită sprijinul procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, în cazul primarului PD-L din Slatina, Ilie Gherman.

Potrivit parlamentarului sucevean, în urma petiţiei înaintată de consilierii locali ai comunei Slatina privind comportamentul neadecvat al primarului Ilie Gherman şi nereguli în cheltuirea banului public, a fost constituită o subcomisie care s-a deplasat la faţa locului pentru a audia partea reclamată, însă nici edilul-şef, nici secretarul nu au fost găsiţi la serviciu, cu toate că fuseseră înştiinţaţi cu două săptămâni înainte despre această vizită. Stan a mai arătat că, la rândul lor, angajaţii Primăriei au refuzat să colaboreze şi să semneze ordinele de deplasare a membrilor comisiei.

„În aceste condiţii, facem propunerea procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi să dispună preluarea cazului de către procurorii din cadrul parchetului ierarhic superior”, a spus deputatul social-democrat.

Totodată, el a mai informat că petiţiile întocmite de consilierii locali şi cetăţenii comunei către diferite instituţii din judeţ nu figurează a fi înregistrate nicăieri.


Intră acum și în grupul de