Comercianţii de plante halucinogene, la control!

În urma şedinţei de vineri a Colegiului prefectural, s-a hotărât constituirea unei comisii de control a comercianţilor de plante halucinogene, care va include reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, precum şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. „Facem o comisie şi trecem la verificarea tuturor agenţilor economici, persoane juridice sau persoane fizice, care comercializează aceste substanţe”, a anunţat prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu.

Unul din membrii Colegiului prefectural, Cristinel Macovei, a sesizat că în zona în care locuieşte, într-un garaj funcţionează firma intitulată „WEED” (în engleză cânepă) şi care oferă amatorilor, în general foarte tineri, produse de fumat cu influenţe de natură narcotică. „Într-un garaj, de vreo două luni de zile, a apărut un magazin şi am constatat că, mai ales seara, vin acolo tot felul de tineri, fumează ierburi care se vând şi am văzut că respectivii consumatori sunt într-o stare cam euforică”, a spus Macovei.

Atât reprezentantul Poliţiei, cât şi al Direcţiei de Sănătate Publică, au specificat că respectivul consum este legal, însă doar cu condiţia autorizării depozitelor dau spaţiilor comeciale.

loading...