Comercianţii de plante halucinogene, la control!


Intră acum și în grupul de

În urma şedinţei de vineri a Colegiului prefectural, s-a hotărât constituirea unei comisii de control a comercianţilor de plante halucinogene, care va include reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, precum şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. „Facem o comisie şi trecem la verificarea tuturor agenţilor economici, persoane juridice sau persoane fizice, care comercializează aceste substanţe”, a anunţat prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu.

Unul din membrii Colegiului prefectural, Cristinel Macovei, a sesizat că în zona în care locuieşte, într-un garaj funcţionează firma intitulată „WEED” (în engleză cânepă) şi care oferă amatorilor, în general foarte tineri, produse de fumat cu influenţe de natură narcotică. „Într-un garaj, de vreo două luni de zile, a apărut un magazin şi am constatat că, mai ales seara, vin acolo tot felul de tineri, fumează ierburi care se vând şi am văzut că respectivii consumatori sunt într-o stare cam euforică”, a spus Macovei.

Atât reprezentantul Poliţiei, cât şi al Direcţiei de Sănătate Publică, au specificat că respectivul consum este legal, însă doar cu condiţia autorizării depozitelor dau spaţiilor comeciale.


Intră acum și în grupul de