Judeţul Suceava se menţine pe primul loc în ţară în privinţa numărului de cazuri nou confirmate de rujeolă. În perioada 17-21 februarie au fost raportate în judeţ 21 de cazuri de îmbolnăvire


Intră acum și în grupul de

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat, vineri, că în perioada 17-21 februarie 2020 au fost raportate încă 80 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 10 judeţe şi în municipiul Bucureşti, Suceava menţinându-se pe primul loc în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Sursa citată precizează că din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 21 s-au înregistrat în judeţul Suceava, 19 în Satu Mare, 16 în judeţul Neamţ, 7 în judeţul Timiş,  6 în judeţul Maramureş, 3 în judeţul Sălaj, câte 2 cazuri în judeţele Iaşi, Arad şi în municipiul Bucureşti şi câte un caz în judeţele Hunedoara şi Sibiu.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Reamintim că în perioada  10-14 februarie 2020, în judeţul Suceava au fost raportate 35 cazuri nou confirmate de rujeolă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul  este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de