Campionatul Național de Raliuri va fi deschis în acest an cu Raliul Bucovinei- Suceava Rally Show. Ultima ediție a Raliului Bucovinei s-a desfășurat în 1989


Intră acum și în grupul de

Campionatul Național de Raliuri va fi deschis în acest cu Raliul Bucovinei care se va desfășura în municipiul Suceava  și în zona Câmpulung Moldovenesc în perioada 24-25 aprilie.

Ultima ediție a Raliului Bucovinei s-a desfășurat în 1989, ediția din acest an fiind a zecea.

Raliul Bucovinei a debutat în anul 1969, iar cea mai lungă perioadă consecutivă a fost între anii 1984 și 1989.

Asociația sportivă „XS Motorsport” Iași arată într-o solicitare de finanțare adresată municipalității sucevene că în anul 2020 dorește să realizeze proiectul cu „Raliul Bucovinei 2020 – Suceava Rally Show”, în asociere cu Municipiul Suceava.

Imagine de la ediția 1986 a Raliului Bucovinei, ediția câștigată de Ștefan Vasile. Sursa foto fras.ro

Potrivit organizatorilor, competiția este reprezentată de un circuit închis în interiorul orașului Suceava cât și unul în exterior, urmând că toți concurenții să parcurgă același traseu pe rând și să obțina cel mai bun timp.

Sursa citată arată că evenimentul face parte din Calendarul Federației Române de Automobilism Sportiv, din cadrul Campionatului Național de Raliuri DUNLOP.

„Raliul Bucovinei va deschide sezonul 2020 în Campionatul Național de Raliuri și va fi o etapă Joker, fiind programat în perioada 24-25 aprilie, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Deschiderea  competiției  se va  desfășura în  parcarea Carrefour  Suceava,  acolo va fi  stabilit parcul-service necesar acestui eveniment, iar proba„Super Specială – Rally Show”, una dintre cele mai iubite și așteptate, va avea loc în centrul Municipiului Suceava, în ziua de 24 aprilie”, precizează organizatorii.

Celelalte probe speciale se vor desfășura în ziua de 25 aprilie în zonele turistice din județ, respectiv municipiul Câmpulung Moldovenesc, traseul fiind cuprins între localitățile Sadova, Vatra Moldoviței și Sucevița,  pe DN 17A.

Etapa va avea maxim 80 de kilometri de probă specială și se va desfășura doar într-o singură zi. Evenimentul se va desfășura în perioada 24-25 aprilie, concursul efectiv urmând să aibă loc pe 25 aprilie.

Sportivii vor putea concura la orice clasă și cu orice mașină. Participanții vor avea două puncte bonus de participare, iar dacă încheie în clasamentul general, atunci vor mai beneficia de alte trei puncte.

Cheltuielile aferente desfășurării acestor probe speciale, care au loc în afara municipiului Suceava, vor fi  acoperite  din  finanțarea  primită  de  la  Consiliul  Județean  Suceva  și  Primăria  Municipiului Câmpulung Moldovenesc, deoarece este un eveniment care se adresează întregii regiuni Bucovina.

Proba „Super Specială – Rally Show”, este o probă concepută pentru spectacolul maxim și întotdeauna se amenajează în zone foarte accesibile publicului, pe distanțe relativ scurte.

Pentru organizarea activităților din municipiul Suceava Consiliul Local Suceava ar urma să aloce în ședința de joi suma de 100.000 de lei.


Intră acum și în grupul de