Prefectul Alexandru Moldovan s-a asigurat că echipele de intervenție sunt pregătite pentru a interveni în cazul căderii de arbori pe drumuri și calea ferată în condițiile codului portocaliu de vânt puternic

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat duminică o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava pentru a se stabili măsurile preventive pentru gestionarea situațiilor de urgență în perioada avertizărilor meteorologice de fenomene meteorologice periculoase, respectiv intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă „COD PORTOCALIU” cu interval de valabilitate 23.02.2020, ora 18,00- 24.02.2020 ora 18,00.

Astfel au fost verificate măsurile instituite de administratorii căilor de comunicație rutiere pentru prevenirea blocajelor în circulație generate de căderi de arbori sau polei.

În cadrul ședinței s-a afirmat că la Secția  Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc sunt funcționale toate utilajele care sunt prevăzute în planul de iarnă, fiind asigurate stocurile cu materiale antiderapante.

De asemenea este instituit serviciul de permanență 24 de ore din 24 ore, iar personalul tehnic este consemnat la domiciliu, pentru a fi disponibil în caz de necesitate.

Totodată, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava are toate utilajele funcționale și asigură dispecerat pe parcursul nopții. De asemenea sunt pregătite materialele de intervenție în caz de formare a poleiului sau căderilor de arbori.

Reprezentantul CFR a comunicat că echipele de intervenție sunt pregătiți să intervină pentru degajarea liniilor ferate în cazul în care se înregistrează căderi de arbori pe infrastructura feroviară.

Prefectul județului Suceava a solicitat tuturor celor prezenți la ședința extraordinară să comunice imediat și nemjlocit orice incident pentru a se putea interveni imediat.

Reprezentantul DELGAZ Grid a prezentat faptul că sunt pregătite toate materialele necesare intervenției în cazul întreruperilor furnizării energiei electrice ca urmare a vântului puternic sau doborâturilor de arbori.

De asemenea s-a solicitat celor prezenți comunicarea zonelor vulnerabile, identificate anterior acestei perioade, la căderi de arbori sau alte incidente ce pot afecta circulația pe căile de comunicație rutiere sau feroviare pentru a se putea asigura prezența echipelor de intervenție cu predilecție în acele zone.

Totodată, a fost luată măsura transmiterii avertizărilor meteorologie de COD PORTOCALIU  către toate unitățile administrativ teritoriale, fiind instituită măsura asigurării permanenței la sediul tuturor primăriilor începând cu ora 20,00.

Prefectul județului Suceava a solicitat să se acorde o atenție sporită pasurilor Tihuța, Mestecăniș și Palma.