Pasagerii care vin pe Aeroportul Suceava din zone afectate de epidemia cu coronavirus vor fi plasați în carantină 14 zile. Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, face apel sucevenilor să anunțe autoritățile sanitare dacă știu persoane care au venit din zone afectate


Intră acum și în grupul de

ACTUALIZARE

Prima cursă aeriană venită duminică seara de la Bergamo nu a avut pasageri pentru care să se ia decizia plasării în carantină.

……………………………………………………….

Pasagerii care vin pe Aeroportul Suceava urmează să completeze un chestionar și dacă au fost în zone afectate de epidemia cu coronavirus COVID -19 vor fi plasați în carantină timp de 14 zile.

Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat pentru News Bucovina că în Aeroportul Suceava serviciul de permanență s-a dublat în condițiile în care sunt curse care vin direct din Italia care este afectată de epidemia cu coronavirus.

Ea a spus că acum în serviciul de permanență sunt doi medici pe aeroport care vor face triajul, iar pasagerii vor completa chestionare și cei care vin din zone cu epidemie de coronavirus vor fi plasați în carantină în spații stabilite anterior și care au fost verificate de medici și corespund condițiilor.

Silvia Boliacu a spus că acești pasageri vor fi investigați și monitorizați pe perioada carantinei.

„Pasagerii vor fi întrebați, chestionați. Ne bazăm și pe sinceritatea pasagerilor”, a spus directorul DSP Suceava.

Boliacu a arătat că ar fi normal ca pasagerii să fie foarte transparenți și să spună exact situația.

Ea a mai spus că solicită sucevenilor care știu că sunt persoane venite din zonele din Italia afectate de epidemia de coronavirus să anunțe DSP Suceava.

Premierul demis, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Digi 24, că orice persoană care vine în România dintr-o zonă unde există un focar de infecţie cu coronavirus va sta în carantină timp de 14 zile şi a afirmat că sunt „în derulare” procedurile de achiziţie de echipamente şi medicamente.

În Italia sunt 11 localități plasate în carantină din cauza epidemiei de coronavirus din regiunile Lombardia si Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano


Intră acum și în grupul de