Suceava e în top 3 în ce priveşte depunerea de proiecte pe Axa 3.2.2.


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava a reuşit să se claseze în topul judeţelor din România în ce priveşte depunerea de proiecte pentru obţinerea de fonduri europene pe Axa 3.2.2, privind dezvoltarea rurală. Şeful excutivului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur a anunţat că au fost depuse până la finele săptămânii trecute nu mai puţin de 68 de proiecte Suceava fiind astfel, de departe unul dintre judeţele care înţeleg să atragă cât mai multe fonduri comunitare.

Flutur s-a arătat satifăcut de eforturile depuse de primarii din judeţ, indiferent de culoare lor politică şi a declarat că în felul acesta 86 de localităţi din judeţ (pentru 18 dintre ele fiind deja începute proiecte) au şansa să devină localităţi cu anvergură europeană. „Forte mulţi primari au înţeles că este doar spre binele localităţii lor să depună aceste proiecte şi să facă toate demersurile pentru ele”, a spus Flutur care a explict că pe axa 3.2.2 proiectele au câte două şi chiar componente de derulare.

Prima este cea privitoare la infrastructură (drumuri, apă, canalizare), cea de a doua este socială şi are în vedere posibilitatea construirii de grădiniţă, centre pentru copii sau alte centre pentu spriijinirea persoanelor cu nevoi speciale iar cea de a treia componentă vizează cutură, în sensul că proiectele pot avea în vedere şi construirea de cămine culturale sau asigurarea funcţionării ansamblurilor artistice populare.

„Consiliul Judeţean Suceava este pregătit în perioada următoare să asigure consultănţă de specialitate astfel încât după începerea lucrărilor din proiect să fie respectate toate procedurile astfel âncât să nu existe sincope în ce priveşte plata. Mulţi primari sunt la primul proiect de acest fel şi noi suntem dispuşi să îi ajutam”, a mai spus preşedintele CJ, Gheorghe Flutur. Valoarea unui proiect este de minim 2 milioane de euro iar un răspuns final în privinţa proiectelor ce au fost acceptate va veni după analiza documentelor de la dosar.


Intră acum și în grupul de