Blocaj pe piaţa maşinilor second-hand, la Cumpărătura


Intră acum și în grupul de

Deşi preţul autoturismelor a scăzut cu 30-40%, cumpărătorilor tot li se par scumpe maşinile la mâna a doua. De aproape o jumătate de an, în piaţa de maşini de la Cumpărătura se vând tot mai puţine autoturisme. Procentul de vânzare a scăzut la fel de mult ca şi preţurile.

Deocamdată, în piaţa de maşini din Cumpărătura, autoturismele sunt ca piesele de muzeu. Frumoase, dar inaccesibile. O maşină fabricată în anul 2004, de 131 de cai putere, recent înmatriculată, costă 7.000 de euro. Anul trecut, aceeaşi maşină era scoasă la vânzare la preţul de 11.000 de euro. Se găsesc şi maşini cu 4-5.000 euro, parcă pentru toate buzunarele, dar nici acestea nu se prea cumpără.

„Îmi doresc să cumpăr o maşină, dar mai aştept puţin. Am fost şi săptămâna trecută, dar nu m-am decis. Ce e prea ieftin, nu îmi inspiră încredere”, ne-a declarat Vali Şerban.

Un alt sucevean interesat să cumpere un autoturism a precizat că a luat câteva numere de telefon. „Vânzătorii sunt foarte serviabili. Am luat câteva numere de telefon dacă mă decid. Oricum am intrat şi pe internet, iar oferta este foarte vastă, ai de unde alege”, ne-a spus Constantin Hapiuc.
Acesta ne-a mai mărturisit că mai degrabă se va duce în Germania să-şi aducă singur maşină şi că a venit la târg mai mult ca să vadă preţurile.

Şi vânzătorii se plâng că nu vând nimic. „Unul nu m-a întrebat nimic! Am stat toată ziua şi am jucat table sau am moţăit în maşină. Poate se va mişca puţin piaţa, pentru că vin cei plecaţi la muncă în străinătate şi poate vor cumpăra”, ne-a explicat plin de speranţă Cristian Lupu.

Vânzătorii de maşini spun că aşteaptă să treacă cât mai repede criza economică, pentru că au bani blocaţi în maşini şi că au ajuns să le dea pe nimic, numai ca să mai scape din ele.


Intră acum și în grupul de