Artistul plastic sucevean Cătălin Alexandru Chifan îşi expune “povestea” la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Expoziţia de pictură “Povestea mea”, a artistului plastic sucevean Cătălin Alexandru Chifan, va fi deschisă miercuri, la Iulius Mall Suceava.

Artistul prezintă publicului sucevean iubitor de frumos 20 de tablouri realizate în perioada 2004-2009, inspirate din lumea poveştilor, din mitologia populară, dar şi din imaginaţia pictorului. “Povestea mea” se adresează în special copiilor, dar oferă şi adulţilor posibilitatea de “a arunca o privire” în fascinantul univers al copilăriei.

Potrivit artistului plastic, tabloul intitulat “Călătorie în ţara lui Gulliver”, care are în prim-plan un personaj fantastic ce ţine în mână un liliputan, dă tonul expoziţiei. La Iulius Mall vor putea fi văzuţi până şi Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana, într-un tablou numit “Iubire legendară”. “Cele mai multe dintre personajele care se regăsesc în picturi sunt închipuite de mine, de aici şi numele expoziţiei, “Povestea mea” “, a declarat Cătălin Alexandru Chifan pentru NewsBucovina.ro.

Sucevenii vor avea prilejul să admire şi o serie de tablouri inspirate din mitologia populară, precum: “Soarele şi Luna”, “Vămile văzduhului”, “Crăiasa norilor”, dar şi picturi care abordează teme tradiţionale: “Natură statică în atelier”, “Peisaje la Suceviţa”.

Cătălin Alexandru Chifan este de părere că reprezentările care urmează să fie expuse sunt realizate, astfel încât să capteze privitorul într-o lume a poveştilor. Cromatica îndrăzneaţă abordată de artist şi temele abordate în tablouri reprezintă elementele cheie care asigură succesul expoziţiei de pictură “Povestea mea”.

Vernisajul va avea loc miercuri, începând cu ora 18:00, la Iulius Mall Suceava, lângă Liftul Panoramic.


Intră acum și în grupul de