O şcoală din Fălticeni a suspendat total cursurile pentru ziua de vineri după ce au fost înregistrate 8 cazuri de gripă, iar 20 la sută din elevii tuturor claselor au absentat din cauza infecțiilor respiratorii


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, joi, într-un comunicat de presă, că Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni a suspendat total cursurile pentru ziua de vineri după ce au fost înregistrate 8 cazuri de gripă, iar 20 la sută din efectivele de elevi ai tuturor claselor au absentat  din cauza infecţiilor respiratorii.

Sursa citată menţionează că suspendarea cursurilor a fost dispusă la toate cele 21 de clase în care învaţă 503 elevi.

ISJ Suceava a precizat că alte cinci unităţi de învăţământ din Fălticeni, Suceava şi Gura Humorului au suspendat parţial cursurile.

Astfel, la Grădiniţa cu Program Normal Obcini  cursurile au fost suspendate joi şi vineri  la grupa mică -25 de preşcolari şi la grupa mare- 23 de preşcolari, după ce 16 copii au fost diagnosticaţi cu gripă sezonieră.

Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni a suspendat parţial cursurile în perioada 28 februarie-3 martie 2020, la o clasa a III-a, cu 36 de elevi, după ce 22 dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu gripă sezonieră.

Grădiniţa cu Program Prelungit ”Prichindel” Suceava a suspendat parţial cursurile în zilele de joi şi vineri la grupa mijlocie cu 36 de preşcolari şi la grupa cu 33 de preşcolari, după ce 6 dintre copii au fost diagnosticaţi cu gripă.

Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava a suspendat cursurile în zilele de joi şi vineri la o clasă a V-a cu 30 de elevi, întrucât 11 elevi au fost diagnosticaţi cu gripă.

La o clasă a V-a de la Şcoala Gimnazială ”Petru Comărnescu” Gura Humorului, cu 32 de elevi, au fost suspendate, vineri, cursurile după ce s-a înregistrat un caz de gripă, iar 20 la sută dintre elevii clasei respective au absentat din cauza infecţiilor respiratorii.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de