Boliacu(DSP Suceava): Cei mai mulți suceveni autoizolați la domiciliu sunt în municipiul Suceava și toți au revenit din Italia


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat, vineri, în conferință de presă că din persoanele autoizolate la domiciliu în județul Suceava, un număr de 30 de persoane, cele mai multe, sunt din municipiul Suceava, iar restul din alte localități din județ.

Ea a precizat că nu sunt copii în situație de autoizolare.

Potrivit raportării DSP Suceava, vineri, erau 150 de suceveni în autoizolare și doi suceveni suspecți de coronavirus internați în Secția de Boli infecțioase a SJU Suceava.

Boliacu a menționat că persoanele aflate în autoizolare nu au simptome, dar au revenit din zone afectate de coronavirus din Italia.

Ea a spus că pentru persoanele aflate în autoizolare sau pentru cele care vor intra, eventual, în carantină sunt soluții pentru ca acestora să li se asigure alimente și apă.

Boliacu a menționat că în acest sens mai multe organizații neguvernamentale și-au exprimat disponibilitatea să sprijine autoritățile sanitare.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a completat că persoanele aflate în autoizolare sau carantină sunt în permanență în contact cu medicul de la DSP căruia îi comunică toate problemele și că acestea sunt apoi transmise Prefecturii care, cu sprijinul autorităților locale, le soluționează.

Directorul executiv al DSP Suceava a mai declarat că a găsit o mare înțelegere la Ministerul Sănătății și că în 24 de minute, în cursul zilei de joi, s-a aprobat detașarea a doi medici și patru asistente medicale care să sprijine actualele echipe de permanență la intrare în țară respectiv la PTF Siret, pe rutier și PTF Vicșani pe feroviar.

Ea a menționat că e vorba de un medic din Siret și un altul al DSP Suceava care este rezident în alt județ, iar cele patru asistente medicale sunt din Siret.

Boliacu a explicat că numărul salariaților DSP Suceava nu este foarte mare, iar în contextul epidemic actual toți aceștia sunt implicați în activități, iar în următoarea perioadă se așteaptă ca numărul persoanelor care vor fi monitorizate va crește.  


Intră acum și în grupul de