Situația generată de coronavirus în județul Suceava: 150 de persoane s-au autoizolat la domiciliu, două persoane internate cu suspiciune de coronavius, dar niciun caz nu a fost confirmat până în prezent. În județ sunt pregătite 68 de locuri în eventualitatea necesității intrării unor persoane în carantină


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, vineri, măsurile care au fost luate de autoritățile județene pentru prevenirea și limitarea infecțiilor cu coronavirus.

Moldovan a spus că a constatat că cetățenii din județul Suceava au adoptat o modalitate de relaționare cu instituțiile publice schimbată și că au fost furnizate în mod real datele privind locațiile din care s-au întors în județul Suceava.

El a arătat că sucevenii au înțeles cât de important este ca fișele completate la intrarea în țară să conțină informații reale astfel încât să nu se creeze panică inutilă cum a fost în recentul caz din Valea Moldovei unde, din păcate, reprezentanți ai autorităților publice locale au furnizat informații care nu au fost verificate și care au condus la schimbarea fișelor de intrare în țară, respectiv introducerea prevederilor privind falsul în declarații.

„S-a stârnit panică inutilă și am dispus de urgență verificarea acestor chestiuni”, a spus Moldovan.

Prefectul a precizat că la Valea Moldovei sunt monitorizate permanent persoanele care se întorc din străinătate atât cu curse aeriene, dar și terestru.

Alexandru Moldovan a mai anunțat că având în vedere măsurile luate de Wizz Air privind suspendarea unor curse de pe aeroportul sucevean a dispus de urgență și a  comunicat DSP Suceava lista cu firmele care operează transport intern și internațional de persoane astfel încât acestora să li se comunice informații privind procedura pe care trebuie să o aplice în microbuze și autocare astfel încât să fie luate măsuri de prevenire și limitare a răspândirii coronavirus.

Prefectul a explicat că Wizz Air a luat măsura reducerii numărului de curse pentru că la nivelul grupului s-a redus capacitatea de zbor cu 60 la sută ca măsură de prevenție.

El a anunțat că au fost listate afișe cu cele șapte măsuri care trebuiesc respectate pentru prevenirea infecției cu coronavirus care vor fi distribuite în tot județul.

Prefectul a mulțumit primarului Ion Lungu și Consiliului Local pentru receptivitatea de care au dat dovadă alocând suma de 100.000 de lei pentru tipărirea a 30.000 de afișe cu măsurile de protecție, pentru asigurarea de hrană și apă pentru persoanele în carantină sau autoizolate sau pentru închirierea spațiilor de carantină.

El a spus că sunt 68 de locuri în mai multe locații care să poată fi folosite pentru persoanele care vor intra în carantină, subliniind că locațiile acestora nu pot fi făcute publice.

Prefectul a subliniat că toate instituțiile din județ cu atribuții în domeniu respectă metodologia stabilită la nivel central.

Potrivit informării DSP Suceava, în județ sunt 150 de persoane care s-au autoizolat la domiciliu, iar două persoane sunt internate în Secția de Boli infecțioase cu suspiciune.

Una dintre persoane cu suspiciune de coronavirus este o femeie.

Cea de-a doua, un tânăr, care a fost ridicat vineri dimineața de polițiștii suceveni care au acționat în baza unui mandat de aducere emis de Tribunalul Arad și care a spus că ar fi revenit din Italia și că se simte rău.

În prezent nu există nicio persoană în carantină și nu sunt persoane diagnosticate cu coronavirus în județ.


Intră acum și în grupul de