Poliția Suceava: 82 de arbori au fost tăiați de doi bărbați la Cârlibaba dintr-o parcelă învecinată cu cea unde era autorizată exploatarea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Postului de poliție comunal Cârlibaba au constatat, joi, că muncitorii unei societăţi ce are ca obiect de activitate debitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos au tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori de esență molid din pădurea Ocolului Silvic Cârlibaba.               

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că societatea în cauză are spre exploatare o partidă de masă lemnoasă la Ocolul Silvic Cârlibaba, fapt pentru care, la începutul lunii februarie 2020, doi localnici, unul de 33 de ani și celălalt de 55 de ani, ambii angajaţi ai firmei, s-au deplasat în zonă și din eroare au tăiat fără drept  din parcela învecinată care aparține tot Ocolului Silvic Cârlibaba, 82 de arbori ce aveau cioplaje cu vopsea de culoare verde, iar lemnul rezultat l-au scos la drumul auto.

Materialul lemnos identificat la fața locului și provenit din tăierea ilegală a arborilor a fost inventariat de personalul silvic, rezultând cantitatea de 43,983 m.c. lemn rotund pentru celuloză și foc, în valoare de 7.908 lei, ce a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Cârlibaba.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și ,,furt de arbori”, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de