Căţel să fii, noroc să ai! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Primăriei Suceava se arată neputincioasă în faţa problemei câinilor comunitari. Totuşi, reprezentanţii administraţiei publice locale s-au reunit, au discutat, au analizat şi cred că au găsit şi o soluţie în acest sens.

Potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi, întreaga armată de câini comunitari care bântuie pe străzile municipiului urmează a fi inventariată. Lucru deloc simplu dacă ne gândim la numărul lor. Dar lucrurile nu rămân aşa. Două echipe de hingheri lucrează non-stop (adică una pe timpul zilei şi alta pe timp de noapte) pentru a prinde animalele şi a le duce în adăpostul special amenajat pentru acestea în lunca Sucevei.

Până acum rezultatele arată o „depăşire a planului” deoarece doar pe parcursul lunii trecute circa 160 de patrupede au fost capturate, duse în adăpost, spălate, deparazitate şi lăsate libere din nou, întrucât adăpostul este suprapopulat, cei 1586 de câini comunitari călcându-se practic pe lăbuţe. Şi asta nu e totul. După cercetări amănunţite, viceprimarul municipiului a ajuns la concluzia că orice câine îşi iubeşte teritoriul, ba mai mult, nu lasă alt comunitar să-i calce arealul, ceea ce duce la ideea că noii căţei aduşi de prin localităţile învecinate şi deversaţi în Suceava vor fi izgoniţi cu promptitudine şi profesionalism de căţeii autohtoni.

Iar dacă vă întrebaţi ce se întâmplă cu dulăii, staţi liniştiţi. Viceprimarul Harşovschi a găsit soluţia: „Înapoi pe stradă vor fi returnaţi doar câinii de talie mică, acei câini care nu sunt periculoşi”.


Intră acum și în grupul de