Târgul Meşterilor Populari, „un târg curat” în privinţa autenticităţii produselor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În cele trei zile de desfăşurare, la Târgul Meşterilor Populari din Muzeul Satului Bucovinean s-au perindat peste 4.100 de vizitatori, din care 600 au intrat gratuit, fiind încasată suma de 12.120 lei.

Directorul Complexului Muzeal Bucovina Suceava, Emil Ursu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Târgul Meşterilor Populari de la Suceava a avut anul acesta cu o mie de vizitatori mai puţini ca anul trecut, unul dintre motive fiind organizarea mai multor târguri în aceeaşi perioadă, chiar în judeţ. „Aproape fiecare comunitate îşi organizează acum târg şi este ştiut că un cumpărător achiziţionează produse utilitare o dată pe an. Uneori ce-i mult sufocă şi cred că mulţimea de târguri va duce la un număr redus de cumpărători”, a explicat directorul CMB.

Acesta a mai spus că lipsa comercianţilor, care de regulă oferă produsele la preţuri mici, i-a ajutat pe meşteri să vândă produsele „la preţul real”.

Deşi prezenţa la târg a fost mai scăzută, Emil Ursu a apreciat că anul acesta „târgul a fost foarte curat”, în ce priveşte autenticitatea produselor prezentate. „Am reuşit să aducem meşteri cu produse autentice, dar au fost şi din cele la limita artei, cum ar fi produsele de pielărie, pictura naivă, bijuteriile. În general, nu putem spune că suntem nemulţumiţi de târg, acesta rămânând una dintre manifestările importante ale Secţiei de etnografie”, a conchis Emil Ursu.


Intră acum și în grupul de