La Cernăuți a fost confirmat primul caz de coronavirus. Bărbatul infectat s-ar fi întors recent din Italia prin Aeroportul din Suceava


Intră acum și în grupul de

Autoritățile sanitare sucevene sunt în alertă maximă după ce un locuitor al orașului Cernăuți a fost diagnosticat cu coronavirus. Asta deoarece bărbatul s-ar fi întors recent din Italia prin Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

Astfel, autoritățile sanitare sucevene așteaptă confirmarea oficială din Ucraina în acest sens pentru a lua măsurile ce se impun. Bărbatul a fost verificat la intrarea în țară pe aeroport, nu avea febră și nu prezenta simptome.

Potrivit Agenției BucPress, Ministerul Sănătății din Ucraina a confirmat, astăzi, oficial infecția cu coronavirus la bărbatul din Cernăuți, acesta fiind primul caz de infecție din Ucraina.

”Probele recoltate de la persoana bolnavă au fost trimise suplimentar în Laboratorul virusologic al Organizației Mondiale a Sănătății, dar cazul de coronavirus a fost depistat în Ucraina”, a declarat ministrul adjunct al sănătății din Ucraina fiind citat de Bucpress.

Sursa mai arată că pacientul a fost internat într-un salon izolat al secției de boli infecțioase a Spitalului regional Cernăuți.


Intră acum și în grupul de