Peste 900 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate de la doi ucraineni


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră sireteni au confiscat de la doi ucraineni, miercuri peste 900 pachete de ţigări, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch- Seriţan, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au executat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, oprind pentru control, un microbuz marca „ Mercedes”, condus de cetăţeanul ucrainean S. Domka, în vârstă de 39 de ani.

După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, astfel au fost descoperite în portbagaj şi în bagajele personale un număr de 510 pachete de ţigări marca „Ronson” de provenienţă ucraineană, fără documente legale de provenienţă.

Întrebat de provenienţa ţigărilor, şoferul a declarat că le-a cumpărat de la diferiţi cetăţeni pe raza oraşului Siret şi intenţiona să le revândă în vederea obţinerii de profit ilicit. Ţigările, în valoare de 2142 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

De asemenea, joi dimineaţă, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic un autoturism marca „Skoda Octavia”, condus de Z. Tetiana, în vârstă de 45 de ani, domiciliată în Ucraina.

În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră, s-au descoperit în autoturism 400 de pachete de ţigări marca „ Marble”, pentru care femeia nu poseda documente legale de provenienţă.

Şi în acest caz, întreaga cantitate de ţigări în valoare de 1.680 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional tot cu amendă în valoare de 1.000 lei.


Intră acum și în grupul de