Primarul Ion Lungu anunță măsurile luate de municipalitate de prevenție în cazul infecțiilor cu noul coronavirus COVID 19


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că municipalitatea suceveană a luat mai multe măsuri privind protecția și prevenirea răspândirii noului coronavirus, arătând că, în prezent lucrurile sunt simple pentru că nu sunt persoane infectate, iar cele în autoizolare sunt puține.

Am dispus ca toate instituțiile publice să facă dezinfecție de câte ori este posibil, să se aprovizioneze cu măști de protecție, iar pentru informare vor fi distribuite în județ 30.000 de afișe cu informații necesare privind răspândirea și protecția față de infecția cu noul coronavirus COVID 19.

El a mai spus că CL Suceava a aprobat ca suma de 100.000 de lei să fie folosită pentru astfel de măsuri și că au fost închiriate trei apartamente cu zece locuri pentru eventualitatea în care unele persoane vor trebui să intre în carantină.

Mai mult a fost încheiat un contract și cu o firmă de catering care va livra mâncare și apă persoanelor izolate sau în carantină, iar din cele 34 de persoane din municipiul Suceava aflate în autoizolare, în cursul zilei de marți au fost livrate produse alimentare pentru șase suceveni, iar în cursul zilei de miercuri patru persoane au făcut solicitări în acest sens.

Primarul a mai declarat că persoanelor aflate în izolare li se vor face, la cerere, și cumpărături dacă e nevoie astfel încât să fie sprijinite cât mai mult de autoritatea locală.

El a spus că municipalitatea face tot ceea ce este necesar, amintind că în cursul zilei de sâmbătă a fost făcută dezinfecție generală în sediul primăriei și în cel din Burdujeni și că au mai fost cumpărate încă 2500 de măști de protecție pentru salariații primăriei, dar și pentru sucevenii care vin la primărie.

„Azi lucrurile sunt simple, dar să vedem ce vom face dacă iau amploare. Suntem pregătiți”, a spus Lungu care a menționat că pentru catering contractul-cadru este până la sfârșitul anului dacă situația se prelungește.

„Este o situație delicată”, a spus primarul care a menționat că este permanent în contact cu prefectul și cu șeful DSP Suceava.

Ion Lungu a arătat că vor fi găsite soluții pentru toate situațiile, dar că va depinde de amploarea fenomenului.


Intră acum și în grupul de