Al șaselea caz de infectare cu coronavirus din România a fost confirmat la o persoană de 71 de ani din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un nou caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat de autorităţi, la un bărbat de 71 de ani din județul Suceava, acesta fiind din zona rurală a județului și are și alte afecțiuni.

Bărbatul a fost preluat cu autospeciala de transport personal și victime multiple (ATPVM) a ISU Suceava și a plecat în jurul orei 18:20 spre Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că datele suplimentare urmează să fie făcute publice în perioada următoare.

El a spus că ISU Suceava se pregătește pentru transportul către centrul regional Iași a pacientului pentru îngrijire.

Potrivit datelor centrului național este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia cu autocarul în data de 28 februarie și se afla în autoizolare, iar în 2 martie s-a prezentat la SJU Suceava unde a fost izolat în Secția de boli infecțioase și i s-au recoltat probe care au fost pozitive pentru coronavirus.

Comunicatul oficial al Grupului de comunicare strategică

„În această după amiază, s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților.”

Menționăm că la ora 15:00 DSP Suceava transmitea că la acea oră nu exista niciun caz confirmat cu COVID 19 în județul Suceava, dar nu a mai transmis că nu există persoane cu suspiciune de infectare în Secția de boli infecțioase a SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de