Valutistul Cristian Căjvăneanu s-a stins din viaţă


Intră acum și în grupul de

Ultimul valutist sucevean atacat de tâlhari şi-a pierdut viaţa. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, s-a stins din viaţă vineri dimineaţă, în jurul orei 1:00. Conform declaraţiilor medicilor, Cristian Căjvăneanu a murit în urma unui stop cardio-respirator. Cadrele medicale au încercat minute bune să-l resusciteze pe tânărul pacient, dar, din păcate, eforturile au fost inutile. Inima valutistului a refuzat să mai bată, după ce, mai bine de 2 săptămâni, a fost ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

Ultimul atac a fost şi cel mai grav

Până la atacul din seara zilei de 20 iulie, niciunul dintre valutiştii tâlhăriţi nu a ajuns în spital. Atacatorii urmăreau bine victima şi îi studiau comportamentul înainte, după care urma tâlhăria. Valutiştii erau atacaţi pe la spate când erau singuri, iar hoţii se făceau repede dispăruţi încât nimeni nu vedea ce s-a întâmplat.

Cristian Căjvăneanu este cea de-a 8-a persoană care se ocupa cu schimburi valutare din judeţul Suceava atacată şi tâlhărită pe stradă. El a căzut victimă pe 20 iulie, când, două persoane, pe atunci necunoscute, l-au lovit cu o bâtă în zona capului şi i-au furat geanta în care avea valută în valoare de nu mai puţin de 400.000 de lei, la doar 20 de metri de blocul în care locuia. Imediat, atacatorii au fugit şi, chiar dacă era aproape de ora 19:00, nimeni nu a văzut nimic. Afaceristul a rămas într-o baltă de sânge şi a fost mai apoi transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a ajuns în comă profundă.

Familia a sperat că-şi va reveni

Din momentul în care a ajuns la spital şi până la deces, Cristian Căjvăneanu a fost ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor. Familia a sperat tot timpul că el îşi va reveni, mai ales că la un moment dat bărbatul răspundea favorabil la unii stimuli externi. Din păcate însă, inima lui nu a mai suportat, iar vineri dimineaţă, în jurul orei 01:00, a încetat să mai bată.

De cealaltă parte, atacatorii au fost prinşi de poliţişti, iar acum sunt cercetaţi în stare de arest. Dacă până acum se făceau vinovaţi de tâlhărie şi loviri şi alte violenţe, odată cu moartea valutistului, încadrarea juridică a faptelor comise de aceştia se schimbă, iar în funcţie de cum vor hotărâ judecătorii, pot primi şi o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare.


Intră acum și în grupul de