Contacții bărbatului de 71 de ani din județul Suceava depistat cu coronavirus au fost identificați și urmează să fie testați. Starea suceveanului infectat cu coronavirus este bună


Intră acum și în grupul de

Contacții bărbatului de 71 de ani din comuna suceveană Mălini depistat cu coronavirus au fost identificați și urmează să li se preleveze probe în vederea analizelor.

Directorul executiv al DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat că au fost identificați contacții bărbatului depistat pozitiv cu coronavirus și că se continuă ancheta epidemiologică până la clarificarea situației.

Ea a menționat că au fost identificați și s-au recoltat probe și de la contacții bărbatului din Cernăuți care a fost depistat pozitiv la coronavirus și care a venit din Italia prin Suceava cu o cursă de avion.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, joi dimineața, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.

„Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună”, arată sursa citată.

Totodată, Grupul de comunicare strategică face apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.


Intră acum și în grupul de